Belastingaangifte laten doen: waarom uitbesteden loont

Gepubliceerd op:
maart 9, 2020

Uw belastingaangifte laten doen door een boekhouder is in veel gevallen een slimme zet. Door de verschillende belastingboxen en -schijven is de belastingaangifte voor de gemiddelde Nederlander abracadabra. Uit een steekproef van de Consumentenbond onder 15 personen bleek dat minder dan de helft van deze personen zijn of haar eigen aangifte foutloos wist in te vullen. Deze fouten kunnen makkelijk voorkomen worden door een deskundige in te schakelen. Daarom hierbij onze top 12 redenen waarom uw belastingaangifte uitbesteden een slim idee is.

 1. Ervaring: Een deskundige geeft elk jaar voor meerdere particulieren en/of ondernemers de inkomstenbelasting aan en heeft hierdoor veel ervaring met allerlei situaties zodat hij hier de aangiftes op kan baseren.
 2. Betaal nooit te veel: Mocht u als particulier aftrekposten vergeten, betaalt u teveel inkomstenbelasting. Een boekhouder weet precies van welke aftrekposten u gebruik kunt maken en zal deze altijd toepassen.
 3. Betaal nooit te weinig: Daarentegen is het ook mogelijk dat u juist een aftrekpost onterecht toepast of een inkomstenpost vergeet. Hierdoor wordt er te weinig inkomstenbelasting betaald en zal er een naheffing of zelfs boete komen. Door het uitbesteden van uw belastingaangifte kan dit gemakkelijk voorkomen worden.
 4. Haal het maximale eruit: Een boekhouder kijkt met een professioneel en kritisch oog naar de aangifte. Hij besteedt hier veel aandacht en tijd aan om zo het maximale uit de aangifte te halen.
 5. Gemak: Het laten doen van de belastingaangifte brengt ook veel gemak met zich mee. Zo levert u alleen de benodigde/opgevraagde gegevens aan en hoeft u zich verder niet over moeilijke zaken te buigen.
 6. Vooraf ingevulde aangifte: Door uw deskundige te machtigen tot het doen van de aangifte kunnen zij ook gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte. Hierdoor hoeft u minder gegevens aan te leveren omdat deze al bekend zijn bij de belastingdienst.
 7. Kosten: Geen hoge kosten door een variabele prijs per uur, maar gewoon één vast tarief voor een enkele aangifte of aangifte met fiscaal partnerschap.
 8. Regels: De deskundige is continue op de hoogte van nieuwe regels en wetgevingen, waardoor onder andere de veranderingen in de hoogte van de inkomstenbelasting verklaard kan worden.
 9. Foutloos: Door een deskundige uw belastingaangifte te laten doen, zullen er in 99% van de gevallen geen fouten in voorkomen waardoor er later ook geen correcties zullen komen.
 10. ZZP: Heeft u een onderneming? Door het uitbesteden van uw boekhouding heeft uw boekhouder altijd de juiste gegevens bij de hand en kan hij het resultaat juist verwerken in de aangifte inkomstenbelasting.
 11. Tijdsbesparing: Door de belastingaangifte uit te besteden, voorkomt u dat u avonden lang naar het scherm zit te staren tijdens het invullen van de aangifte en bespaar u uw eigen tijd.
 12. Professionaliteit: Kies altijd voor een deskundige die aangesloten is bij een beroepsorganisatie. Zo zijn wij aangesloten bij de NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen) en zijn we hierdoor verplicht onze kennis op peil te houden door het volgen van permanente educatie.

Heeft u vragen over het laten doen van uw belastingaangifte, en wilt u
weten wat dit u precies aan tijd, geld en moeite kan besparen? Neem dan gerust contact met ons op. Bervoets Administratie
& Advies heeft ruim 15 jaar ervaring met het uit handen nemen van de
boekhouding en fiscale aangifte van particulieren en ondernemers. Wij voorzien
u graag van vrijblijvend passend advies.

Ontvang nu het gratis e-book

'17 essentiële tips voor startende ondernemers'

Leer van de fouten van ondernemers die jou voorgingen en maak een vliegende start met jouw bedrijf!

742 ondernemers gingen je voor.

17 essentiële tips voor startende ondernemers
× Hoe kunnen we u helpen?