WIEG en partnerverlof: alles wat je moet weten

Gepubliceerd op:
juli 23, 2020

Vanaf 1 juli 2020 hebben werknemers recht op meer geboorteverlof (ook wel partnerverlof genoemd). Wat zijn de nieuwe regels? En hoe vraag je aanvullend partnerverlof aan?

Wet Invoering Extra Geboorteverlof

Met de komst van de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) hebben partners per 1 januari 2019 direct na de bevalling recht op eenmaal het aantal werkuren per week geboorteverlof. Werkt de partner bijvoorbeeld 5 dagen per week, 6 uur per dag? Dan krijgt hij of zij 30 uur partnerverlof welke volledig door de werkgever wordt doorbetaald. De werknemer mag de verlofdagen naar eigen inzicht opnemen, maar moet dit wel binnen 4 weken na de geboorte van het kind doen.

De werknemer is de partner van de moeder van het kind als 1 van de volgende situaties geldt:

  • De werknemer heeft het kind erkend;
  • De werknemer is getrouwd met de moeder;
  • Er is sprake van geregistreerd partnerschap met de moeder;
  • De werknemer woont ongehuwd samen met de moeder van het kind en deelt alleen met haar de kosten voor de woning en voor het huishouden.

Aanvullend geboorteverlof partner

Vanaf 1 juli 2020 breidt de WIEG uit en mogen partners ook aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit is minimaal 1 week en maximaal 5 weken. Tijdens dit verlof krijgt de partner geen salaris van de werkgever, maar een uitkering via het UWV. Partners hebben pas recht op dit verlof wanneer het kind geboren is op of ná 1 juli 2020. Het aanvullend geboorteverlof moet binnen 6 maanden na de geboorte van het kind worden opgenomen en het geboorteverlof van 1 week moet eerst worden opgenomen.

De uitkering van het aanvullend verlof is maximaal 70% van het dagloon van de werknemer. Er geldt een maximum dagloon van € 219,28, de uitkering kan daarom nooit hoger zijn dan dit bedrag. Het dagloon wordt bepaald op basis van de gegevens van het voorgaande jaar. 

Werkgevers moeten voor hun werknemers bij het UWV de uitkering voor de verlofperiode aanvragen. Dit kan vanaf 4 weken voor het aanvullend geboorteverlof tot 4 weken na de laatste verlofdag. Hiervoor is de geboortedatum van het kind nodig. De werkgever mag, tot 2 weken van tevoren, het verlof nog veranderen. Voorwaarde is dat het in zwaarwegend bedrijf- of dienstbelang is. Hij kan bijvoorbeeld andere dagen of weken voorstellen, maar alleen in overleg met de werknemer.

Ontvang nu het gratis e-book

'17 essentiële tips voor startende ondernemers'

Leer van de fouten van ondernemers die jou voorgingen en maak een vliegende start met jouw bedrijf!

742 ondernemers gingen je voor.

17 essentiële tips voor startende ondernemers
× Hoe kunnen we u helpen?