Boekhouding

De meeste ondernemers zijn veel tijd kwijt aan het verwerken van de boekhouding. Deze tijd steekt u natuurlijk liever in ondernemen. Onze missie is om ervoor te zorgen dat u zorgeloos kunt ondernemen.

Bervoets Administratie en Advies is gespecialiseerd in het aanleggen, verzorgen en optimaliseren van een goede boekhouding. In dit artikel leest u hoe wij dit doen.

Wat is een goede boekhouding?

In de wet staat niet expliciet beschreven hoe u een boekhouding moet bewaren, zolang het maar goed gedocumenteerd is en 7 jaar lang is terug te vinden. In sommige gevallen zelfs langer, namelijk 10 jaar.

Boekhouding intern of extern laten doen

De boekhouding is het hart van uw financiële administratie. Het omvat een (digitaal) overzicht van al uw uitgaven en ontvangsten, waarbij gebruik wordt gemaakt van al uw financiële bewijsstukken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Facturen
  • Pinbonnen
  • en bankafschriften.

De bewijsstukken dienen zorgvuldig verwerkt te worden, zodat er een juist resultaat gepresenteerd wordt. 

Het voeren van een boekhouding is een wettelijke verplichting voor een ieder die een bedrijf of zelfstandig beroep uitoefentDe belastingdienst heeft het recht om de boekhouding in te zien en hier een oordeel over te vellen.

Kan ik zelf een boekhouding bijhouden?

Ja, dat kan. Om een goede boekhouding te voeren heb je wel tijd, geduld en kennis van cijfers nodig. Wat vaak bij ondernemers ontbreekt is tijd en daar schieten wij als team de klant te hulp.

Hoe lang moet ik mijn gegevens bewaren?

In de wet staat niet expliciet beschreven hoe u een boekhouding moet bewaren, zolang het maar goed gedocumenteerd is en 7 jaar lang is terug te vinden. In sommige gevallen zelfs langer, namelijk 10 jaar.

"Wat vaak bij ondernemers ontbreekt is tijd en daar schieten wij als team de klant te hulp. Bij Bervoets Administratie & Advies voeren wij de boekhouding van meer dan 100 klanten in diverse branches, van zzp'ers tot het grote MKB."

Bas Bervoets - Eigenaar

Hoe helpt Bervoets mij met de boekhouding?

Wij kunnen u helpen met het aanleggen, verzorgen en optimaliseren van de boekhouding. Hoe we dit precies doen leest u in onze werkwijze.

U kiest altijd zelf in welke mate u de boekhouding wilt uitbesteden. Wilt u bijvoorbeeld alleen een maandelijkse controle, of wilt u de gehele boekhouding door ons laten verzorgen?

Dit is allemaal mogelijk met onze flexibele dienstverlening. U kiest een pakket wat bij u past.

Start nu met het 
professionaliseren van uw boekhouding

Wij zijn ervan overtuigd dat we uw boekhouding en administratie kunnen professionaliseren. Hierdoor heeft u de ruimte en tijd om volledig op uw bedrijf te focussen. Vertel ons uw doelen en wij maken een gericht plan voor u. Vraag een gratis demo gesprek aan.

administratie opmeer
× Hoe kunnen we u helpen?