Jaarrekening opstellen

De jaarrekening is de financiële verantwoording van uw onderneming.
Het document is een belangrijke bron van informatie voor u, de bank of de fiscus.

De jaarrekening bestaat uit een balans en een winst- en verliesrekening, inclusief de benodigde toelichtingen. Hier vind u of u ook een jaarrekening dient op te stellen en waarom.

Wie dient er een jaarrekening op te stellen?

Elke rechtspersoon (o.a. B.V.’s) dient een jaarrekening op te stellen en te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Wat er in de gedeponeerde jaarrekening dient te staan staat beschreven in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving. Zo is het zo dat een kleine B.V. veel minder informatie dient te deponeren dan een middelgrote of grote rechtspersoon. Een eenmanszaak of V.o.F. hoeven dus niet altijd een jaarrekening hoeven op te stellen, maar er zijn situaties dat dit wel vereist is.

Moet ik als ZZP'er een jaarrekening opstellen?

Wettelijk hoeft dit niet, u hoeft slechts een verkorte balans + winst- en verliesrekening toe te voegen aan uw aangifte inkomstenbelasting. Echter kan het zo zijn dat een bank of andere kredietverstrekker een jaarrekening vereist bij het aangaan van een financiering. Denk bijvoorbeeld aan een lening voor uw onderneming, of een hypotheek voor uw huis. 

"Wij vinden het veel belangrijker dat u de informatie ontvangt die u belangrijk vindt en dat opvragende partijen de informatie ontvangen die noodzakelijk is."

Bas Bervoets - Eigenaar

Maken jullie altijd een volledige jaarrekening?

Kortgezegd: nee! Wij hechten niet zo zeer waarde aan het rapport wat uiteindelijk weer op de plank beland en nooit meer in gekeken wordt. Wij vinden het veel belangrijker dat u de informatie ontvangt die u belangrijk vind en dat opvragende partijen de informatie ontvangen die noodzakelijk is. Dit kan een verkorte jaarrekening zijn, maar ook bijvoorbeeld een uitgebreide jaarrekening met kostenanalyse per filiaal. Het is afhankelijk van u hoe wij dit inrichten: helemaal naar uw wensen en eisen.

Start nu met het 
professionaliseren van uw jaarrekening

Wij zijn ervan overtuigd dat we uw jaarrekening en rapportage kunnen professionaliseren. Hierdoor heeft u de ruimte en tijd om volledig op uw bedrijf te focussen. Vertel ons uw doelen en wij maken een gericht plan voor u. Vraag een gratis demo gesprek aan. 

administratie opmeer
× Hoe kunnen we u helpen?